12 feb. 2011

Tidsoptimist javisst !

Vaknar och kollar ut genom fönstret och tycker det ser väldigt ljust ut för att vara före kl sju, bli lite nervös så kollar min mobil och japp den är tjugo i nio, fan fan fan. jag har stängt av mitt alarm i sömnen ( händer några gånger per år att jag gör detta , och varje gång jag gör detta är det alltid något viktigt jag kommer försent till.

Idag hade jag bokat tid med min lärare Lennart kl 8.00 , då skulle vi öva på mina monologer till mina auditions jag ska på. Men icke så blev det inte, utan fick ringa till Lenne och be om ursäkt och förklara hur det var. Det är just detta jag hatar med att vara tidsoptimist att man måste förklara sig, ibland med lögner ibland med sanningen. Dock i detta fall var det ju inte tidsoptimist grej som hände utan jag försov mig helt enkelt, men det blir samma känsla i slutändan.
 Det här är utan tvekan en av mina negativa egenskaper, min bästa kompis blir tokig på mig för detta, (hon hör till den skaran som hatar när inte folk passar tider) så många konflikter har blivit tack vare sen ankomst.

Jag kan förklara lite hur dom flesta dagar ser ut för mig.
Har på kvällen före ställt klockan på 07.45 för tänker då snozza en kvart och gå upp åtta, perfekt tänker jag. Men när morgonen kommer trycker jag på snozz och sover till åtta då klockan ringer igen ,men nej orkar inte gå upp då heller utan när klockan är 08.45 alltså en timme senare så tvingar jag mig själv upp ur sängen.

Men eftersom jag hatar att se trött och sliten ut, drar jag på mig lite smink, detta är jag klar med 08.55 , fan måste gå nu men vad ska jag ha på mig , jag vill ju gärna ha något som jag inte använt förut, japp klar med kläderna 09.00 då inser jag att jag inte har druckit min shake lr borstat tänderna lr gått på toa, fan fan fan.

09.12 kommer jag ganska lugnt gående in i lektionsalen. Grejen med mig är att jag kan inte stressa , mår piss då, och väljer då hellre att komma försent. Det är ju ett val man gör, en prioritering om vad som är viktigast. Har många gånger fått tipset att vrida fram klockan, gå och lägg dig tidigare för då blir det lättare att gå upp, men inget hjälper. Men känns som det börjar gå i rätt rikning. Saker som är väldigt viktiga , som anställningsintervjuver och sånt kommer jag alltid i tid till, måste bara lära mig att se allt i livet som lite viktigare tror jag.

/ B

Inga kommentarer: