8 mars 2012

The watcher !

Nu har jag kommit hem från min stockholms tripp och ska bara ligga i sängen nu och titta på Thrillern the watcher ( Julia stiles är med i den bl.a) !

Ja min audition till teaterhögskolan gick bra tyckte jag, vi var 18 st som hade söktid vid 13.00 idag, som tur var hade jag nr 3 som sökande så kom ganska snabbt in till juryn =)

För er som är nyfikna på hur en sån här audition går till så kan jag förklara lite:

Du ska välja en monolog själv ( en text från ett manus, en bok, nåt du skrivit själv, ja typ vad du vill ) .Sen är det 8 texter som är förelagda där du ska välja en klassisk och en modern. Så du ska alltså kunna tre monologer utantill. Du ska även ha klart för dig , vem du är, vart du är , vem du berättar för, varför du berättar, ja och massa mer saker du måste alltså analysera teaxten ordentligt. Sen får monologerna inte vara längre än 3min då avbryter dom dig. Sen kan proven skilja sig för alla, vissa kan få visa snuttar ur alla tre monologer och vissa bara den första monologen ( som man valt själv) och vissa kan få visa två hela, det är alltså väldigt olika för alla. Dom säger att det har ingen innebörd vad man får göra där inne, om man får visa fler monologer eller bara en så har inte det nån betydelse. Men det är lätt att börja analysera !!

Jag fick visa hela min första monolog den jag valt själv, den var från en pjäs som heter Tarmvred. Monologen handlar egentligen om en frisör som är bög men jag gjorde om den till en värmlänsk kvinna som heter Anki. Den är väldigt komisk, fick lite panik när ingen i juryn skrattade först men mot slutet hörde jag hur dom började att skratta så det var skönt det i varje fall =) Ja det är bara att vänta till vecka 14 och se om man gått vidare till prov 2 =)

/ B

Inga kommentarer: